Како открити ефекат чишћења машине за пескарење

- 2024-08-02-

Ефекат чишћења одмашина за пескарењеможе се тестирати следећим методама:

1. Визуелни преглед:

Директно посматрајте површину радног предмета да бисте проверили да ли су нечистоће попут каменца, рђе, прљавштине итд. уклоњене и да ли је површина достигла очекивану чистоћу.

Проверите храпавост површине радног предмета да бисте утврдили да ли испуњава захтеве.

2. Детекција чистоће површине:

Користите метод упоредног узорка да упоредите третирану површину радног комада са стандардним узорком чистоће да бисте проценили чистоћу.

Посматрајте микроскопско стање површине радног предмета уз помоћ лупе или микроскопа да бисте одредили заостале нечистоће.

3. Детекција храпавости:

Користите тестер за храпавост за мерење параметара храпавости површине радног комада, као што су Ра (средња аритметичка девијација профила), Рз (максимална висина профила) итд.

4. Детекција преосталог напрезања:

Измерите заостали напон на површини радног предмета након пескарења методом дифракције рендгенских зрака, методом слепих рупа и другим методама да бисте проценили утицај пескарења на перформансе радног предмета.

5. Тест адхезије премаза:

Премаз се наноси на површину радног предмета након пескарења, а затим се испитује приоњивост премаза, што индиректно одражава утицај ефекта чишћења пескаривањем на адхезију премаза.